Disse nye norske bankene vil revolusjonere banknæringen

Disse nye norske bankene vil revolusjonere banknæringen

Vi har tidligere skrevet her på Promenade om finansiell teknologi – så kalt «fintech» og slagkraften konsulentselskaper og myndigheter spår denne nye næringen vil ha. Men fintech er ikke bare avanserte og innovative løsninger for fremtiden, den finansielle revolusjonen er allerede i gang og effekten kommer forbrukerne til gode.

Nå er det nemlig ikke bare bilprodusentene som tilbyr egne billån i tilknytning til bilsalg, og bensinstasjoner (som for eksempel Shell Mastercard) og flyselskaper (som for eksempel Bank Norwegian VISA) som tilbyr kredittkort knyttet opp mot deres egne kundeprogrammer. Nå er alle sluser åpnet, og selv butikker som Komplett.no har lansert sin egen bank med det selvfølgelige navnet Komplett Bank. Og dette er bare starten på et nytt eventyr (eventuelt mareritt, alt etter ståsted) for norsk banknæring.

Nesten 10 000 kroner forskjell

De nye bankene har nemlig et helt annet kostnadsbilde enn de tradisjonelle bankene. Store utgifter til ting som signalbygg, filialer, sponsorsvirksomhet med mer. Pengene de sparer, kommer forbrukerne til gode i form av lavere renter, mindre og færre gebyrer og lengre åpningstider på kundesørvis.

Og at det er mye å spare, er det ingen tvil om. Et kjapt søk på Finansportalen.no viser at det er snakk om relativt store penger man kan spare som forbruker. Trenger du for eksempel et forbrukslån med nedbetalingstid på 5 år på 200 000, kan den nettbaserte banken yA Bank tilby et forbrukslån med en effektiv rente på 14,36 %, mens den tradisjonelle Trondheimsbaserte banken BN Bank, skal ha 18,47 % i rente på samme lån. I kroner og øre utgjør det en forskjell på nesten 10 000 kroner! En signifikant sum for mange unge.

Mer enn bare lån

Men de nye internettbaserte bankene tilbyr mer enn bare lån, kredittkort og annen forbruksfinansiering. Også spareprodukter og aksjehandel er under «angrep». Nordnet.no er ikke lenger «ny», men er stadig en utfordrer til de tradisjonelle meglerhusene. På dagligbanksiden er SkandiaBanken.no suverent størst. Hos SkandiaBanken.no får du ikke bare forbrukslån, kredittkort, boliglån og annen finansiering, men også debetkort, lønnskonto, sparekonto og alt annet du kjenner til fra de tradisjonelle bankene.

Det er med andre ord ingen gode grunner til å la se hundse med av de tradisjonelle storbankene. Får du ikke sørvisen du forventer, eller de beste prisene? Skift bank – og gjerne til en internettbasert bank.

Posted in: Økonomi

Leave a Comment (0) →

Lån i 2016

Lån i 2016

Lån i 2016

Med Norges usikre økonomiske fremtidsutsikter med rekordlav oljepris og økende arbeidsledighet, kan mange spørre seg hvordan lånemarkedene vil utvikle seg i løpet av 2016. Mange lurer kanskje på om bankene vil stille større krav til sine søkere og at det dermed vil bli vanskeligere å få tak i lån. Men jo mer ting endrer seg, jo mer forblir de det samme heter det. Og det er nok et sitat som også vil gjelde for det å skaffe seg et lån i 2016, om det så er et boliglån, billån eller forbrukslån.

Prosessen for å få et lån

Til tross for at enkelte kan få en litt strammere økonomi i årene som kommer, er det ikke noe som helhetlig vil endre på hvilke krav en bank stiller til sine lånesøkere. Det viktigste en bank gjør når du sender inn en søknad er å sjekke din betjeningsevne, og ut ifra hvor sikre de er på at pengene vil bli tilbakebetalt, vil søknaden bli godkjent eller ikke.

Det er derfor viktig at du er realistisk når du søker om lån. I løpet av søknadsprosessen vil man alltid godkjenne at utlåner kan ta en kredittsjekk, samt at du i de fleste tilfeller også vil måtte sende inn en kopi av lønnsslipp eller selvangivelse for å bekrefte hvor stor inntekt du har i dag. At alle opplysningene blir sjekke nøye og må bekreftes, gjør at du ikke har noe å tjene på å oppgi feilaktig informasjon for å høyne sjansen for å få lånet ditt innvilget.

Like minstekrav

Ulike selskap kan ha ulike kriterier de vektlegger i sine kunder, men de skiller seg ikke nevneverdig fra hverandre. Det er også noe som heller ikke vil endre seg i 2016. De samme kriteriene man måtte oppfylle i 2015 og tidligere vil man også måtte oppfylle i 2016 for å få et godkjent lån. De elementære minstekravene er ting som at man minst må være myndig og dermed fylt 18 år. Enkelte selskaper krever at man er over 20 år. En form for skattbar inntekt må kunne vises til, og inntekten du har til rådighet må samsvare med utgiftene til lånet du er på jakt etter. Du kan for eksempel vanskelig få et forbrukslån på 500 000 kroner innvilget om du ikke har en fast god inntekt. Krav til fast boligadresse i folkeregisteret må også oppfylles, i tillegg til at et rent økonomisk rulleblad uten pågående inkassosaker eller betalingsanmerkninger.

Det siste punktet er imidlertid ikke alltid skrevet i stein. Men et vanlig forbrukslån vil nok alltid være svært vanskelig å få godkjent, kan du imidlertid stille sikkerhet i bolig, vil sjansen for å få et lån være mye større.

Posted in: Økonomi

Leave a Comment (0) →

Fintech – den nye oljen?

Fintech – den nye oljen?

Fintech, en engelsk forkortelse av finansiell teknologi, er navnet på den nye fremvoksende næringen som truer den eksisterende bank- og finansindustrien. I følge en rapport fra konsulentselskapet McKinsey vil inntektene fra konsumerlån (som for eksempel kredittkort og billån) reduseres med hele 60 prosent fra dagens nivå som en følge av nye løsninger fra fintech-industrien, melder Financial Times.

Sillicon Valley har kuppet sosiale medier. Hovedstedet for fintech er imidlertid London, skal vi tro Business Insider. Takket være sin tradisjonelle tungvekterrolle på finansmarkedene har byen også kuppet momentummet for den nye næringen. Men også Norge gjør det sterkt, skal vi tro IKT-Norge.

– Norge har hatt en sterk vekst av fintech-selskaper de siste årene og dette er en bransje som fortjener mer oppmerksomhet. Både på grunn av sin størrelse, men også fordi de har en sterk internasjonal tilstedeværelse. Mange av de mest lovende norske tech start-up selskapene satser nettopp innen fintech, og det er store muligheter for at Norden kan bli en ledende hub for fintech globalt, fortelle Liv Freihow, direktør for næringspolitikk i IKT-Norge.

Gründerne selv, fremholder et forenklet byråkrati og nære forhold som to viktige faktorer for at nettopp Norge skal kunne utmerke seg som et egnet sted for fintech-industrien.

– Vi har felles utfordringer på mange plan, men vi vil kort nevne, regulatorirske forhold, bedre samarbeid med finanssektoren i Norge, felles markedsføring, messedeltagelse, og ikke minst en felles stemme i en politisk svært viktig næring, sier redaktør for finansportalen KredittGuiden.com Ingrid Olaussen.

Åpningen i markedet, er kommet som en følge av en lite innovasjon i finansnæringen, og en tilsynelatende uvilje til å ta innover seg at teknologien har løpt fra de tradisjonelle forretningsmodellene som til nå har vært grunnsteinene i næringen.

– Bankene har et lavere trykk på digital forretningsutvikling, noe som igjen vil skape et marked som finansgründere kan entre i, sier tidligere DNB-strateg Israr Khan til DN.no

Og mye taler for at Khan har rett i dette. Tall fra McKinsey, viser at 90 prosent av de europeiske bankene bruker mindre enn 0,5 prosent av budsjettene sine på digitale satsinger.

Så gjenstår det og se om fintech blir den nye oljen.

Posted in: Gjesteinnlegg, Økonomi

Leave a Comment (0) →

Slik sparer du penger

Slik sparer du penger

Litt tynt på kontoen de siste dagene før lønning? Ønsker du å reise? Eller kjøpe noe stort? Da er det på tide å begynne å spare. Vi viser deg hvordan!

1. Skaff deg oversikt over forbruket ditt. Hent frem den siste måneden i nettbanken din og se hvor du har brukt pengene dine.

2. Kutt unødvendige kostnader. Når du har oversikt ser du også hva du bruker for mye på, gå gjennom lista og vurder hva du kan kutte ned på. Noen vanlige poster det er lett å spare på:

– Mat: Mange handler ofte og bruker for mye penger på mat. Sett opp en ukesmeny slik at du bare trenger å handle 1 til 2 ganger pr uke.

– Mat: Mange handler ofte og bruker for mye penger på mat. Sett opp en ukesmeny slik at du bare trenger å handle 1 til 2 ganger pr uke.

– Mobil og bredbånd: Har du raskere nett eller mer mobildata enn du trenger? Bytt til et billigere abonnement og spar penger.

– Forsikring: Ta en gjennomgang av dine forsikringer og be om tilbud fra forskjellige selskap. Det kan du ofte spare store penger på.

– Kredittkort og avbetaling: Om du har kredittkort og avbetalinger som du betaler ned kan det være lurt å refinansiere og samle disse til ett lån. Det gir deg lavere kostnad og mer forutsigbarhet. Kredittilbud.no har en fin guide til hvordan dette gjøres.

3.Sett opp budsjett. Med oversikten fra punkt #1 og innsparingene fra punkt #2 kan du sette opp et budsjett. Sett opp alle de faste kostnadene (som internett, mobil, husleie, låneavdrag og så videre) og anslå hvor mye du trenger til andre ting, som mat, underholdning og diverse. Husk også å sette opp en post for sparing eller ekstra nedbetaling slik at du når målene du har satt deg! Oppdater og tilpass budsjettet etterhvert som du gjør deg erfaringer. Kanskje du bruker litt mindre på mat enn du trodde? Eller litt mer på cafe og underholdning? Legg inn hvor mye du tillater deg selv å bruke på forskjellige aktiviteter. Vær realistisk, og reduser heller etterhvert enn å sette overambisiøse mål fra starten. Budsjettet skal følges, men det betyr ikke at det alltid er rett. Tilpassing er lov, men være bevist på hva du gjør.

Lykke til med sparingen!

Posted in: Økonomi

Leave a Comment (0) →

Hva kreves det av en god sminkeblogg

Hva kreves det av en god sminkeblogg

I utgangspunktet kan alle mennesker i Norge publisere hva de ønsker på nett, riktignok under gjeldende juridisk rammeverk. Men det er en stor del av de norske bloggene som aldri oppnår gode resultater i form av besøkstall og publisitet.

Hva er det egentlig som skiller de gode bloggerne fra de som aldri oppnår suksess?

Jeg har tatt en rask kikk på blogger som skriver om hud, sminke og velvære for å mer spesifikt kunne skille vinnerne fra taperne. Den aller enkleste veien til å vinne lesere er å kunne tilby sminkeartikler som baserer seg på god kunnskap. Hvis man klarer å tilby leseren en ”wow-opplevelse” om et tema som ikke er så godt dekket på internett tidligere, så vil man tiltrekke seg en horde med lesere. Det gjelder i alle nisjer, ikke bare for sminkeblogger. Unikt kvalitetsinnhold er første krav for å lykkes.

Krav nummer to er ofte at man viser ansiktet sitt og gjør bloggen personlig. Det finnes riktignok enkelte sminkeblogger som klarer seg godt uten at noen fronter bloggen personlig, hvor Kosmetikkportalen er et godt eksempel. Men sminkeblogger er ofte i veldig stor grad basert på at man kan vise frem resultater (typ ”før og etter”-bilder) til leserne sine. Du skal riktignok huske på at det som kommer på internett som oftest også blir der en god stund i en eller annen form. Så hvis du er redd for at du i senere tid vil angre på noe du har skrevet, så vil jeg i stor grad anbefale å skrive en anonym blogg, til tross for at det er vanskeligere å oppnå høye lesertall.

Til slutt vil jeg også adressere et siste tips til deg som vurderer å skaffe deg en sminkeblogg. Det finnes utrolig mange gode internasjonale og suksessfulle bloggere som gjør det veldig godt på nett. Hvis du tar en titt på de 5-10 største i UK og USA vil du nok kunne bli godt inspirert og se hva som fungerer i form av skrivestil og bildebruk.

Posted in: Generell informasjon

Leave a Comment (0) →

Gratis Kontrakt

gratiskontrakt.no gratis kontrakter, skjema og avtaler til bruk ved kjøp, salg leie, utleie og offentlig rapportering

gratiskontrakt.no gratis kontrakter, skjema og avtaler til bruk ved kjøp, salg leie, utleie og offentlig rapportering

 

Vi er hele tiden på let etter nye interessante og nyttige nettsider til vår startside. Vi har fått inn et tips om en side som heter GratisKontrakt. Her finner man linker til gratis kontrakter, avtaler og skjema som kan brukes ved kjøp, salg, leie, utleie, ektepakt, samboerskap, offentlig rapportering og lignende. Sidene er delt opp i en hovedside med undersidene Privat, Kjøp & Salg, Eiendom, Leie, Bedrift og Register.

Det er ofte vanskelg å finne frem på nett til denne type avtaler og kontraker, så vi likte at dette var blitt samlet på en plass. Her finner du GratisKontrakt.

Posted in: Nye Linker

Leave a Comment (0) →

Oversikt over Nettbutikker

Startside for Nettbutikker på Startsiden Promenade.no

Foto: freedigitalphotos.net

 

 

Promenade.no har laget en engen side med en stor oversikt over nettbutikker. Oversikten består av en hovedside/startside og 10 undersider i følgende kategorier:

• Bygg & Byggevare

• Elektronikk

• Hjem & Hage

• Klær & Sko

• Kontor & Rekvisita

• Motor & Verktøy

• Skjønnhet & Velvære

• Smykker & Ur

• Sport & Fritid

• Diverse

Vi ønsker med denne oversikten å gi en oversikt over alle de mulighetene der finnes for å gjøre sine handler på internett. Sidene er under kontinuerlig utvikling og nye sider legges til jevnlig. Vi legger kun til sider som holder en viss standard. Vi kan selvfølgelig ikke gå god for kvaliteten på verken sidene eller produktene, men gjør vårt ytterste for å sjekke ut at det er sider som holder en viss kvalitet.

Du finner også på hovedsiden noen hjelpemidler for din netthandel. Blant annet har vi lagt til en link til Postens norske oversikt over nettbutikker. De legger kun til butikker som oppfyller visse kriterier for å sikre kvaliteten.

Skal du handle i utenlandske nettbutikker så har vi lagt til link til Tollvesentes importkalkulator. Her vil du kunne regne ut mva og tollsatser på varene slik at du får den totale kostnaden på innførselen.

 Se oversikten her.

Posted in: Data & Internett

Leave a Comment (0) →

Gratis Alternativ til Microsoft Office

Startside for Microsoft Office VS andre programmer på Startsiden

Ofte ser man at Microsoft Office er programvaren som blir brukt av de fleste som bruker regneark, dokumenter og fremvisninger. Dette er en programvare som må kjøpes eller nå med nye Office 365 leies på månedsbasis. Dette kan virke billig med kun 79,- kroner pr måned for 5 lisenser. Men regner man på det så blir det faktisk 948,- kroner på et år og 2.844,- kroner på 3 år, og da eier man ikke programvaren. Man betaler kun for å leie programmet, og avsluttes abonnementet så har man heller ikke programmet lenger.

Det finnes flere gratis alternativer til Microsoft Office. De beste er Kingsoft Office, OpenOffice og LibreOffice.

Kingsoft Office er det programmet som er mest likt og kompatibelt med Microsoft Office. Den nyeste utgaven gjør det fullt mulig uten tap av funksjonalitet å åpne filer fra det ene programmet til det andre. Programpakken er på engelsk og du kan finne den her.

OpenOffice er ikke fullt så utviklet som Kingsoft men dette programmet er tilgjengjeld på norsk. Det har også en egen ugave som er laget med brukervennlighet spesielt for barn. OfenOffice kan du lese mer om og laste ned her.

LibreOffice er nokså likt OpenOffice og har mye av den samme funksjonaliteten. Du kan lese mer og laste ned LibreOffice på denne siden her.

Posted in: Data & Internett

Leave a Comment (0) →

Nyttig Gratis Programvare

TeamWiewer Gratis Programvare på Startsiden Promenade.noTeamViewer er et program som lar deg koble PCen din opp mot andres PCer og fjernstyre disse. Hvis du for eksempel har venner eller familiemedlemmer som du vil hjelpe med problemer, installasjoner eller programvare er dette et perfekt redskap. Du «overtar» skjermen og styrer denne som om det var din egen. Du kan gjøre arbeid direkte på den tilkoblede maskinen fra din egen skjerm.

Programmet er gratis for privatpersoner som ikke bruker det i proffesjonell sammenheng. Bedrifter vil måtte kjøpe programmet og betale lisens for å ta det i bruk.

Vi har lagt programmet til på siden vår for Gratisprogrammer. Det er et program vi absolutt kan anbefale og du finner link til mer informasjon og nedlasting på den samme siden.

Her kan du se en video om programmet og hvordan det fungerer:

 

 

Lag din egen Hjemmeside, Nettbutikk eller Blogg fra Startsiden Promenade.no

Posted in: Data & Internett

Leave a Comment (0) →

Jobb & Utdanning

Jobb & Utdanning Startside

Foto: Freedigitalphoptos.net

 

Den første gangen vi blir introdusert for formell utdanning er i skolen. De første skoleårene er viktige og danner grunnlaget for ens videre utdanning. Skoler er institusjoner som legger grunnlaget for barns utvikling. De spiller en viktig rolle i utviklingen på veien mot å bli ansvarlige borgere og gode mennesker. Det er på skolen unge talenter blir oppdaget og får anerkjennelse. Når vi forlater skolen har vi fått med oss ballasten vi trenger for å tre inn i fortsettelsen av våre liv, og vi kan starte jakten på våre drømmer.

Utdanningen gir oss kunnskap om verden og baner vei for en fremtidig karriere. Den er opplysende og bidrar til å skape vår karakter. Den gir oss verktøyene vi trenger for å styrke vår nasjon og dens stilling i verdenssamfunnet.

På denne livets seilas gjennom utdanning, jobb og karriere trenger vi informasjon for å navigere. På siden Jobb & utdanning har vi samlet en del nyttige linker som vi håper kan være til hjelp i denne prosessen.

Posted in: Økonomi

Leave a Comment (0) →
Page 1 of 3 123